КАТ стартира акция за неплатени глоби

КАТ стартира масови проверки в страната за невръчени и неплатени глоби на пътя. Акцията започва от днес – 30 април 2018 и ще продължи до 6 май.  

Служителите на „Пътна полиция“ ще осъществяват засилен контрол по пътищата в страната. Целта на акцията е да се установят водачи, които не са платили глобите за извършените от тях нарушения. 

Екипи на Пътна полиция ще бъдат разположени по пътищата в цялата страна и най-вече по шосетата, водещи към граничните контролно-пропускателни пунктове. Освен водачите, проверки за невръчени фишове, ще се извършват на пътниците, които притежават свидетелства за управление на МПС.

На пътя към ГКПП „Калотина“ има разположен автопатрул, който спира водачите. Към другите гранични пунктове също има екипи на „Пътна полиция“. В рамките на 1 час от общо 10 проверени водачи само един е бил с редовни документи и не е имал неплатени задължения.

От Пътна полиция напомнят на водачите, че от 21 януари 2017 г. в чл. 171, ал. 1 има е в сила нова точка „д“, според която е предвидена принудителна административна мярка – временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство (шофьорска книжка) на водач, който управлява моторно превозно средство с наложено наказание глоба, незаплатена в срока за доброволно заплащане. В такава ситуация свидетелството се отнема до заплащане на дължимата глоба. Това може да стане по два начина – онлайн от сайта на МВР или в офис на банка.

В проверките са включени и служители на Агенция „Пътна инфраструктура“, които ще следят за винетки.

Инспектор Петър Соколов заяви пред БНР, че на водачите, за които се констатира, че имат неплатени глоби, ще им бъде отнемана книжката на място. Свидетелствата на неизрядните водачи ще бъдат връщани, след като се издължат.

Още актуални новини тук!


www.objalvai.bg е първият български интернет сайт, който предоставя на водачите/собствениците на МПС бърз, достъпен и ефективен начин за обжалване на наказателни постановления, електронни фишове и заповеди за налагане на принудителни административни мерки.

Ако имате съставен акт и искате да обжалвате, може да се запознаете подоробно с нашите услуги или да се свържете с нас чрез формата ни за контакт!

About the Author:

Leave A Comment