КАТ стартира акция „Скорост“

Започва масова полицейска акция срещу високата скорост на пътищата.

Акция „Скорост“ започва по пътищата в цялата страна. Операцията е под егидата на ТИСПОЛ – европейската мрежа на службите на пътна полиция. Целта е намаляване на катастрофите, предизвикани от бързото шофиране.

Пътни полицаи и технически устройства ще има по магистралите, както и по първокласните и третокласни пътища. Операцията е планирана и не е свързана със зачестилите в последните дни тежки пътни инциденти.

Според властите у нас има тенденция за увеличаване на шофирането с несъобразена скорост.

Щом се стъмни, столичните пътни полицаи включват камерата. Дават толеранс от 20 км.

Камерата се поставя на високоскоростните булеварди в столицата и всяка минута заснема по един нарушител. Всяка нощ е на различно място – на „Цариградско шосе”, Околовръстното или бул. „България”, където се организират и гонки. Скоро КАТ ще се снабди и с още камери, които ще следят за високи скорости и в кварталните улици.

„Досега нямаше възможност да разполагаме камерите заради колата, но тази камера на тротоара я качваме и осъществява контрол”, посочва служител на столичния КАТ.

Когато шофьорите видят поставянето на камерата веднага си съобщават, че на това място има техника. Скоро камерата ще снима и нарушения в бус лентите.

„При предишната операция за контрол на скоростта у нас бяха установени близо 19 000 нарушения, което е над средното за ЕС ниво. В България скоростта се установява само с автоматизирани технически средства. Няма спиране на място. От установените нарушения собственикът или установеният водач получава електронен фиш”, споделя Росен Рапчев от отдел „Пътна полиция”.

Само за 20 дни през март с новите лазерни камери са санкционирани повече от 4400 души за превишена скорост.

Операцията ще продължи до неделя 22 април.

Още актуални новини тук!


www.objalvai.bg е първият български интернет сайт, който предоставя на водачите/собствениците на МПС бърз, достъпен и ефективен начин за обжалване на наказателни постановления, електронни фишове и заповеди за налагане на принудителни административни мерки.

Ако имате съставен акт и искате да обжалвате, може да се запознаете подоробно с нашите услуги или да се свържете с нас чрез формата ни за контакт!

By | 2018-04-16T13:51:37+00:00 април 16th, 2018|Categories: Новини|Tags: , , , , |0 Comments

About the Author:

Leave A Comment