Масови проверки на КАТ до края на годината (над 30 акции)

Отдел Пътна полиция ще следят за нарушения по пътищата в над 30 акции до края на годината. Това съобщиха от Държавно-обществената консултативна комисия по проблеми на безопасността на движението.

На последното й заседание в МВР на 26 февруари план-графикът на полицейските операции е бил утвърден. Засиленият контрол започна в деня преди Националния празник 3 март. В петък следобяд униформените се занимаваха с организация на движението. През почивните дни ще се проверяват шофьорите за употреба на алкохол и наркотици, както и дали колите са годни да са на пътя през зимата. Заради влошените метеорологични условия, от почти седмица от КАТ не са следили с камери за превишена скорост, съобщават от Телеграф

„Това ще продължи, докато времето се оправи“, уточниха от Пътна полиция. В плана за акции на катаджии влизат кампаниите „Абитуриенти“, „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“, „Безопасно лято!“, „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“, както и проверки около студентския празник 8 декември. Ще се проведат и ежегодните акции „Зима“, „Алкохолът е лош шофьор“, както и срещи с мотористи.

Още актуални новини виж тук!


www.objalvai.bg е първият български интернет сайт, който предоставя на водачите/собствениците на МПС бърз, достъпен и ефективен начин за обжалване на наказателни постановления, електронни фишове и заповеди за налагане на принудителни административни мерки.

Ако имате съставен акт и искате да обжалвате, може да се запознаете подоробно с нашите услуги или да се свържете с нас чрез формата ни за контакт!

By | 2018-04-16T17:01:36+00:00 март 6th, 2018|Categories: Новини|Tags: , , |0 Comments

About the Author:

Leave A Comment